Hotel Prinsenhof

Martinikerkhof 23, 9712 JH Groningen

-

Geschiedenis

Verblijf in het unieke Hotel Prinsenhof in Groningen. Lang gebruikt als verblijfplaats van de stadhouders, aan deze stadhouders, de prinsen van Nassau, dankt het hotel zijn naam. In 1808 werd het een militair hospitaal en vanaf 1898 een marechausseekazerne. Hierna is het gebouw ernstig verwaarloosd.

Begin 20e eeuw is begonnen met het restaureren van het gebouw. In 1945 is het de studio van de RONO (Regionale Omroep Noord en Oost) geworden. In 1977 is de RONO opgesplitst en is het de studio van RTV Noord geworden, dit heeft er tot en met 2005 in gezeten. In 2012 is Hotel Prinsenhof geopend.

Toerisme & Vrije tijd

Tijdens uw verblijf kan u zich vermaken bij de volgende toeristische attracties: Martinitoren, Prinsentuin en Target Lasergame.

Ontbijt, Lunch & Diner

Voor een snelle maaltijd bevindt Hasret zich op loopafstand van het hotel. Voor boodschappen in de buurt van het hotel kunt u terecht bij de Albert Heijn. Bent u misschien toch op zoek naar de wat betere broodjes, dan kunt u wellicht beter langs bij Bakkerij Beukeveld voor heerlijk ovenverse broodjes.

Cafés & Uitgaan

Als echte filmliefhebber moet u uiteraard ook eens een bezoekje brengen aan éen van de mooie bioscopen die Groningen rijk is. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit Forum Images en Pathe. Op loopafstand bevindt zich De drie uiltjes waar u kunt genieten van een drankje. Bent u zelfs na een aantal drankjes onvermoeibaar en wilt u nog graag uw beste dance moves laten zien tot in de late uurtjes dan kan dit uitstekend in één van de volgende nachtclubs: &zo, Club Kiwi en De Gym. Als u graag een concert wilt bezoeken in Groningen, dan zijn Kruithuis, Link050 en de Stadsschouwburg leuke bestemmingen om te genieten van muziekoptredens. In de buurt zijn diverse eetgelegenheden zoals Theeschenkerij. Is het al wat later, dan vindt u in de buurt van het hotel ook enkele pubs zoals Bar Players, De Kosterij en Klein Amsterdam. 's Avonds en 's nachts bieden Kokomo, Simplon en vipclub mogelijkheden om het nachtleven van Groningen te verkennen.

Cultuur

Voor een bezoek aan een museum in Groningen heeft u keuze uit bijvoorbeeld het GRID Grafisch Museum en Universiteitsmuseum. In de buurt van het hotel kan u de Martinikerk bezoeken.

Faciliteiten

  • Roomservice
  • Huisdier vriendelijk
  • Wasservice
  • Lift
  • Restaurant
  • Parkeren
  • Internet
  • 24-uurs receptie
  • Hotelbar

In de buurt

Vliegveld
Groningen Airport Eelde (11,3 km)
Hotels in de buurt
Beschikbaarheid
LookingforBooking.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit